Lépésről lépésre

Igényfelmérés1

1. Igényfelmérés

Megismerjük egymást, és egyeztetjük a megrendelő pontos igényeit.
Becslés2

2. Költségbecslés

A kapott információk alapján készítünk egy nagyságrendi költségbecslést.
Tervezés3

3. Terv készítése

A megrendelő illetve a projekt igényeinek megfelelő terv készítése, amennyiben kiviteli terv nem áll rendelkezésre.
Kivitelezés4

4. Megvalósítás

Az elfogadott kivitelezési árajánlatot követően a projekt fizikai megvalósítása.

Megismerjük az igényeidet

A legelső lépésben megismerjük egymást (ha még nem találkoztunk), megismerük az igényeidet, azt, hogy milyen szellőztetési problémára keresel megoldást. Feltérképezzük a projektedet, átbeszéljük az általunk elvégezendő feladatokat.

A cél, hogy minél pontosabban kiderüljön, hogy mi az elvárásod, és mi nem. Ezen áll vagy bukik a tökéletes végrehajtás és a végén a te megelégedettséged is.
Durva példával: ha te egy gépkocsit szeretnél csináltatni magadnak X forintért, ami
- elvisz A-ból B-be (milyen gyorsan?)
- nem fogyaszt sokat (mi neked a sok, pontosan mennyit, és miből?)
- lehet bele csomagokat pakolni (pontosan hány kg-ot és mekkora terjedelműt?)
- szép (milyen színű, milyen alakú, mi neked a szép?)
és mi csinálunk neked egy nagy, erős, dízelses, piros teherautót jó sok raktérrel, te pedig egy alacsony, kék, benzines, sportos kabriót szerettél volna, akkor nyilván nem leszel elégedett, pedig a leírás mindkettőnek megfelel...

Miután körvonalazódik az elvégzendő feladat, ezután tudunk csak a hozzá szükséges anyagmennyiséggel és a becsülten ráfordítot munkaidővel kalkulálni.

Minél pontosabb és részletesebb módon ismerjük a megoldandó feladatot, és az igényeidet, annál pontosabb költségbecslést tudunk készíteni már az első megbeszélést követően.

Vannak olyan esetek, amikor konkrét kiviteli tervvel, és anyagkiírással jön a megrendelő - ekkor átugorható az első két lépés.

Sok esetben azonban nem áll rendelkezésre elegendő információ, további felmérésre, illetve tervezésre van szükség. Előfordul az is, hogy annyira komplex (több iparágon is átívelő) a feladat, hogy emiatt vesz igénybe többszöri megbeszélést, és konkrét tervezést.

Költségbecslést készítünk az előzetes felmérések alapján

Az előzetes felmérés és beszélgetések alapján felvázoljuk hogy milyen módon lehetne megvalósítani a projektet.

Sok esetben nem csak egy megoldás létezik a problémára, de az egyes lehetőségek műszaki tartalma, tudás és költségbeli különbsége jelentős lehet.

Az előző ponthoz hasonló példával élve ha egy járművet akarsz, ami elvisz A-ból B-be, akkor erre jó a bicikli is és egy méregdrága luxus sportkocsi is. Ha az előbbi kategóriájában gondolkodsz és az utóbbi megoldást javasoljuk - valószínűleg köszönés nélkül távozol.
De ha az utóbbira hajtasz, és egy biciklit javasolunk, akkor azt gondolhatod, hogy "ezek nem tudnak számomra elég jó, prémium megoldást nyújtani", és ezért mész el.

Emiatt mindkettőnknek nagy segítség, ha tudjuk a nagyságrendi projektre szánt költségkeretedet. Autó is van pár százezer, pár millió és pár százmillió forintért is. Ha nem is ekkora ugrásokkal, de hasonlóképp van ez ebben az iparágban is.

Fontos kitérni a következő dologra:

Ha nem rendelkezel kiviteli tervvel és komplex szellőztető rendszerről van szó - nem huzatfokozókról vagy egy egyszerű ventilátoros elszívásról -, akkor ingyenes módon nagyságrendi költségbecslést tudunk adni. A tapasztalatunk az, hogy sok esetben már ez is elegendő a döntések meghozatalához.

Amennyiben te magad, vagy a projekt komplexitása részletes terveket, vagy további szakértői konzultációkat igényeltek, akkor ezt tervezői/műszaki tanácsadási szolgáltatás keretében tudjuk megvalósítani. A tervezés eredményeként természetesen nyomtatott és digitális tervdokumentációt, és tételes (szinte az utolsó csavarig lebontott) anyaglistát kapsz tőlünk, ami alapján fillérre pontosan lehet árazni.

Mindenképpen időben szólunk, hogy mi fér bele még az ingyenes konzultációk határába. (Egy átlag családi háznál általában megállunk ezen belül, ha a megrendelő nem igényli másképp.)

Elkészítjük a részletes légtechnika tervet

Ide jön a tervezés szövege

Megépítjük a megrendelt szellőztető-megoldást

Ide jön a kivitelezés szövege

További kérdésed van? +36 70 316 0352